Arama sonuçlarınız

  1. DragonFly

    Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de)

    Cevap: Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de) o sıkışan kısmı değirmenin kasasından ayırabiliyor musunuz ? Ayırdıktan sonra dış bölümü şaloma ile ısıtıp genleşmesini sağlayarak vidalanan kısım çıkartılabilir. Sıkışan vidalar veya civatalar için bir çok çözüm mevcut bu yazdığım...
  2. DragonFly

    Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de)

    Cevap: Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de) Bence bir yerden başlayın stepped ya da stepless, doser ya da doserless, zamanla espresso yaptıkça tecrübe kazanıp tam olarak nasıl bir değirmene ihtiyacınız olduğunu belirleyeceksiniz. Benim gibi 500TL ye bir Cunill alıp her tarafını...
  3. DragonFly

    Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de)

    Cevap: Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de) Açık konuşmak gerekirse stepler ne kadar sık da olsa kendi kullandığım değirmen için konuşuyorum 1mm aralıklı cetvele göre ayarlamama rağmen çoğu zaman kahve çekirdeği değiştiğinde ya da sabit harman olsa bile zaman geçtiktçe tekrar ayar...
  4. DragonFly

    Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de)

    Cevap: Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de) Üst seviye espresso değirmenlerinden amazon'un satıp gönderdiği ürün pek yok maalesef. Aşağıdakiler TR gönderime açık gözüküyor; https://goo.gl/VPyS9x https://goo.gl/lOC9Y8 https://goo.gl/sF0N7g (1-3 ay teslim) Diğer modelleri...
  5. DragonFly

    Baratza Virtuoso

    Cevap: Baratza Virtuoso Mart 2016 tarihli yukarıdaki dökümanda https://goo.gl/7WMVWV baratza değirmenlerin karşılaştırmasında manual brewing metodları ile ilgili ++ vermiş virtuoso için. ancak baratza'nın şu anki sitesindeki tabloda +++ verilmiş gözüküyor. Yani dişli setinde Sette'de olduğu...
  6. DragonFly

    Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de)

    Cevap: Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de) "Vergiyi ödeyen düdüğü çalar" şu anda PC ürünleri de dahil olmak üzere amazon.de üzerinden her hangi bir ürünü TR fiyatlarından en az %10-%15 daha ucuza alabilirsiniz kapınıza kadar da teslim edilir. TR'de bulunmayan bir çok marka ve...
  7. DragonFly

    Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de)

    Cevap: Yurtdışından Makine ve Öğütücü almak?(amazon.de) beko/arçelik yukarıdaki listedeki makinaları 5'e katlar. Eğer ille de yurt dışından almak istiyorsanız alabileceğiniz yegane makina Gaggia Classic modelidir. Bu modellerden yeni nesil 9403 kodlu üründen uzak durun 3 yönlü selenoid valf...
  8. DragonFly

    Arçelik/Beko Espresso makinaları için REX-C100 PID mod bağlantı şeması

    Cevap: Arçelik/Beko Espresso makinaları için REX-C100 PID mod bağlantı şeması Bende PID kasa kapağının üzerinde, kapağı uygun yerden 5mm matkapla delip kablo bağları ile bağladım. şuradan net olarak görebilirsiniz: https://goo.gl/gr5Eek PID ne işe yarıyor; şöyle söyleyeyim makina 12-15dk...
  9. DragonFly

    Arçelik/Beko Espresso makinaları için REX-C100 PID mod bağlantı şeması

    Cevap: Arçelik/Beko Espresso makinaları için REX-C100 PID mod bağlantı şeması şunlardan her hangi birini alabilirsiniz. https://goo.gl/ekMIsA https://goo.gl/NCwlM6 https://goo.gl/r7AUlr PID SSR çıkışlı olacak, PID + SSR (25A-40A)+Termokupl K type, set halinde alabilirsiniz. Kargo yöntemi air...
  10. DragonFly

    Arçelik/Beko Espresso makinaları için REX-C100 PID mod bağlantı şeması

    Değerli dostlar, Arçelik/Beko Espresso makinaları için REX-C100 PID moduyla ilgili şema yukarıdadır. Dikkat etmemiz gereken bazı hususlar var maddeler halinde yazıyorum; 1- Bağlantıları mümkünse kablo pabucu kullanarak yapın zira espresso makinasının içindeki ısı ve nemden dolayı zamanla...
  11. DragonFly

    El Değirmeninden Sonra Ne Alınmalı?

    Cevap: El Değirmeninden Sonra ne alınmalı? Öncelikle Nivona markası Nuremberg Almanya merkezli bir firmadır ürettiği ürünler imitasyon vs. değildir detayları şu linkte bulabilirsiniz https://goo.gl/QXyeid. Avrupa'da çok bilinen bir markadır. Ürünleri amazon.de amazon.co.uk üzerinde yüksek...
  12. DragonFly

    Çakma! Behmor kahve kavurmaya devam..

    Cevap: Çakma! Behmor kahve kavurma.. elinizdeki tamburla max. kaç gr. kahve kavurabilirsiniz ve süresi 125 gr kahveye göre ne kadar farkeder ?
  13. DragonFly

    Çakma! Behmor kahve kavurmaya devam..

    Cevap: Çakma! Behmor kahve kavurma.. Sevgili dostum sonuçlar çok güzel gözüküyor, fırın marka modeli, devri nasıl yükselttiniz, kapalı sistem duman is vs tat profilini ne kadar etkiliyor ? Ayrıca süre ve ısılar hakkında bilgi verecek herkesin faydalanacağı rehber tarzında bir yazı...
  14. DragonFly

    Çakma! Behmor kahve kavurmaya devam..

    Cevap: Çakma! Behmor kahve kavurma.. arduino ile motor devri, kavurma süresi, rezistans sıcaklığı ve gibi değerler programlanıp kavurma profilleri oluşturulabilir. Ucu açık ve çalışması çok zevkli bir proje gibi görünüyor fırın boyu tambur boyuna uygun olarak daha küçük olacak şekilde...
  15. DragonFly

    Öğütücü bıçakları durumu

    Cevap: Öğütücü bıçakları durumu Eğer milden ya da mile bağlı tabladan şüpheleniyorsanız makinanın üst dişlisini komple sökerek dişli mile bağlıyken komparatörle ölçüm yapmak gerek. Bu iki aşamalı bir işlem; diyelim ki bu şekilde ölçtünüz salgı %10 çıktı. Bunun sebebinin dişli mi bağlı olduğu...
  16. DragonFly

    Öğütücü bıçakları durumu

    Cevap: Öğütücü bıçakları durumu Merhabalar konu ile ilgili daha önce çok uğraşmış birisi olarak tecrübelerimi paylaşayım. Öncelikle elimizdeki değirmenlerin bir çoğunun dişlilerinin üreticisi bir elin parmaklarını geçmediğinden suçu değirmeni yapan firmalara değil de dişli üreten firmalara...
  17. DragonFly

    Beko/Arçelik için preheat bakır boru sarma modifikasyonu

    Cevap: Beko/Arçelik için preheat bakır boru sarma modifikasyonu Bakır asitli bileşiklerle bakır tuzlarına dönüşür. (Bakır sülfat, Bakır klorür gibi) Bunlar zehirlidir. Diğer sıvılarda problem olmaz. Mesela içkiler bakır imbiklerde damıltılır. Alıntıdır
  18. DragonFly

    espresso kahve çekirdeģi tercihi

    Cevap: espresso kahve çekirdeģi tercihi Köpüğe fazla takılmayın tat profili hoşunuza gidiyorsa aynen devam. Bol köpük istiyorsanız harmanınıza Robusta, India ya da dry process Ethiopia kahveleri katabilirsiniz. Aşağıdaki linkte istediğiniz tat profiline göre harman hazırlama konusunda iyi bir...
  19. DragonFly

    Has Bean çekirdekleri hakkında...

    Cevap: Has Bean çekirdekleri hakkında... Az önce Brazil Fazenda Passeio V60 ile demledim 13gr kahve 200ml su 95derece civarı ekşilik yok, içimi çok hafif aromatik bir kahve üzerinde yazan aromaları almaya çalışıyorum. Belki biraz daha fazla dozlamak gerekebilir gövdeli kahvelere alışınca bunlar...
  20. DragonFly

    Has Bean çekirdekleri hakkında...

    Cevap: Has Bean çekirdekleri hakkında... yardımcı olan herkese teşekkürler, atabora; detaylı cevabınızdakileri deneyeceğim. Bahsettiğiniz linke uzun zaman önce bakmıştım hatırlatmanız iyi oldu. awalanche; V60 var elimde onunla da denemeler yapıp sonucu buradan bildirim.
Üst